UMAMI by Han
Bij de restaurants van UMAMI by Han draait alles om social dining. Het delen van eten brengt mensen dichter bij elkaar. Dit is een belangrijk uitgangspunt in de Chinese cultuur. Naast zoet, zuur, zout en bitter, wordt umami wetenschappelijk erkend als de vijfde basissmaak. Umami komt voort uit het Japans en betekent letterlijk ‘heerlijke smaak’. Dit omdat de meeste ingrediënten die een hoge hoeveelheid umami bevatten veelal als ‘heerlijk’ worden ervaren. Umami-ingrediënten worden veel in Chinese keukens gebruikt. Denk aan verse zalm, sojasaus, rijstwijn en paddenstoelen. De term is weliswaar niet overal even bekend, maar de smaak kennen wij onbewust al veel langer. Lees verder
Bij de restaurants van UMAMI by Han draait alles om social dining. Het delen van eten brengt mensen dichter bij elkaar. Dit is een belangrijk uitgangspunt in de Chinese cultuur.
Naast zoet, zuur, zout en bitter, wordt umami wetenschappelijk erkend als de vijfde basissmaak. Umami komt voort uit het Japans en betekent letterlijk ‘heerlijke smaak’. Dit omdat de meeste ingrediënten die een hoge hoeveelheid umami bevatten veelal als ‘heerlijk’ worden ervaren.
Umami-ingrediënten worden veel in Chinese keukens gebruikt. Denk aan verse zalm, sojasaus, rijstwijn en paddenstoelen. De term is weliswaar niet overal even bekend, maar de smaak kennen wij onbewust al veel langer.