Foodblog: Viergangendiner bij Donatello's
Bij Donatello's kun je terecht voor de lekkerste Italiaanse gerechten. Zij staan erom bekend dat al hun gerechten vers bereid worden. Van het pizzadeeg tot de risotto's, alles wordt bereid met ingrediënten die elke dag vers geleverd worden. Nu we dit gehoord hebben zijn we natuurlijk erg benieuwd en besluiten we een hapje te gaan eten bij Donatello's.
Als we binnenkomen worden we hartelijk ontvangen door Hannah en Machiel, twee zussen en eigenaressen van Donatello's, en mogen we een tafeltje uitkiezen. Als we eenmaal zitten vraagt Hannah wat we zouden willen drinken en wijst ze ons op hun alcoholvrije cocktails en limonades. We kiezen voor de Vlierbloesem Fizz cocktail en de Ritchie Lemonade met framboos.
De Vlierbloesem Fizz is een alcoholvrije cocktail bestaande uit Monini vlierbloesem siroop, Ginger Ale en munt. Het is een fris zoete cocktail waarbij je de alcohol geen seconde mist! De Ritchie Lemonade is een limonadedrank die gemaakt wordt van 100% biologische ingrediënten en is gezoet met rietsuiker. Het drankje heeft wat weg van bitter lemon.
Nadat we onze drankjes gekregen hebben krijgen we uitleg over het viergangen proeverij menu. We mogen per gang twee gerechten per persoon uitkiezen. Deze worden in kleine porties geserveerd zodat je meerdere gerechten van de kaart kan proeven. Op de menukaart van Donatello's vind je pre-diner bites, voorgerechten, hoofdgerechten en desserts.
Donatello's heeft een zeer uitgebreide kaart, waardoor we eigenlijk niet kunnen kiezen en we besluiten dat Machiel, de kok, ons mag verrassen met een door haar samengesteld menu met de verschillende gerechten van de kaart. Al snel worden de pre-dinner bites geserveerd. Het eerste wat we geserveerd krijgen zijn zwarte en groene olijven, brood met kruidenboter, gemarineerde artisjokken en bruschetta's met tomaat en mozzarella. We proeven gelijk dat er verse ingrediënten gebruikt zijn en we kunnen niet wachten op de rest van de gerechten waar de kok ons mee zal verrassen!
Als de tweede gang van het diner geserveerd wordt kijken we onze ogen uit. Er wordt een kleurrijke plank op tafel neergezet met daarop kleine porties van verschillende voorgerechten die op de kaart terug te vinden zijn. Zo zien we een bakje met daarin champignons die gebakken zijn in knoflook-kruidenboter, maar ook calamares (inktvisringen), gemarineerde ansjovis, gerookte zalm en caprese. Maar, dat is niet alles. Zo liggen er ook verschillende Italiaanse vleeswaren op de plank, zoals mortadella en chorizo en genieten we van de heerlijke asperges omwikkeld met coppa en galiameloen omwikkeld met parmaham.
Na we alle voorgerechten op hebben is het tijd voor de derde gang van de proeverij, namelijk de hoofdgerechten. Opnieuw wordt er een plank geserveerd met onder andere twee kleine porties pasta. De eerste pasta bestaat uit penne met pesto en is afgemaakt met pijnboompitten en parmezaanse kaas. De tweede pasta die op de plank staat is een risotto met asperge en zalm, afgemaakt met lente-ui en een citroentje. Naast de pasta's liggen er op de plank ook twee kleine pizza's. De ene pizza is gemaakt met zalm, spinazie en kaas, de andere met creme fraiche, truffel tapenade, parmaham, parmezaanse kaas en rucola.
Na de heerlijke hoofdgerechten staat er nog een dessert op ons te wachten. Onze gastvrouw Hannah vertelt ons over de scropino. Dit is citroenijs met daarin ijskoude limoncello en een beetje prosecco. Daarnaast krijgen we ook de huisgemaakte tiramisu voorgeschoteld. Deze is om je vingers bij af te likken, zo lekker en luchtig dat deze is! Na de desserts lopen we met een voldaan gevoel en twee volle buiken naar buiten, wat hebben we lekker gegeten!
Wat ons betreft is Donatello's zeker een aanrader! Ben jij ook zo benieuwd naar het viergangen proeverij menu van Donatello's? Neem dan een kijkje op hun profiel en neem contact met hen op!