Foodblog: Culinair dineren bij Harbour Club

De Harbour Club is een trendy restaurant gevestigd in een van de oude kade kelders van de historische binnenhaven 't BassinJe kunt hier terecht voor een uitgebreide lunch of diner, maar ook 'gewoon; voor een drankje, klein hapje of high wine. 

Onlangs is de menukaart vernieuwd wat voor ons reden genoeg was om een bezoek te brengen aan deze prachtige plek.

Bij binnenkomst valt ons oog op het prachtig ingerichte restaurant. De historische elementen die versmolten zijn in het moderne interieur zijn een lust voor het oog. We worden vriendelijk verwelkomt en nemen plaats aan een van de, met wit linnen, ingedekte tafels.

Om te beginnen wordt een amuse geserveerd. De amuse is net een klein kunstwerkje wat het bijna zonde maakt om het op te eten. We proeven kroepoek met Vadouvan (gefermenteerd kruidenmengsel afkomstig uit India), een knapperig hoorntje van rode paprika, humus, Fregula en feta. De Fregula is perfect gegaard. Waar de humus lekker romig is, is de Vadouvan een beetje kruidig. Dit alles tezamen zorgt voor een ware smaakexplosie. Dit belooft veel voor de rest van de avond!

Na de amuse worden we voorzien van twee vers afgebakken volkoren broodjes met daarbij wat roomboter en grof zeezout. De broodjes zijn nog warm en daarnaast knapperig van buiten en heerlijke luchtig van binnen. Zoals het hoort!

Tijd voor het voorgerecht! Als echte liefhebbers van tonijn hebben we dan ook niet lang na hoeven denken wanneer we de menukaart bekeken. De tonijn wordt geserveerd met een Tandoori saus. Dit is een mengeling van yoghurt, gember, knoflook, peper, komijn en Garam Masala, welke door de chef aan tafel wordt uitgeschonken.

De tonijn is mooi rosé gegaard en wordt geserveerd met een krokantje van inktvis. Daarnaast vinden we tomaatjes zie ingelegd zijn in zoetzuur. De balans tussen alle smaken en texturen is subliem! Het romige van de creme, het zuurtje van de garnering en het ziltige van de viskuit; alles klopt! De wakame geeft het geheel nog een Oosters tintje. Hemels.

Terwijl wij nog nagenieten van het hemelse voorgerecht worden de prachtig opgemaakte hoofdgerechten geserveerd. We proeven de Surf en Turf bestaande uit Tournedos, een halve kreeft, truffeljus én een saus van kreeft. Terwijl de gastheer de gerechten toelicht loopt bij ons het water al in de mond. Wat een gerecht!

De kreeft is, net als de tonijn bij het voorgerecht, perfect gegaard en heel zacht van structuur. De bisque die als een satijnen laagje over de kreeft gegoten is, zorgt ervoor dat de heerlijke smaak nog eens extra wordt benadrukt. De Tournedos is mooi gegaard en overgoten met truffeljus en cantharellen. Daarbij worden groene asperges, een romige aardappelpuree, krieltjes, radijsjes, wortel en broccoli geserveerd. Dit gerecht moet je echt een keer proeven, complimenten aan de chef!

Uiteraard wordt bij dit hemelse hoofdgerecht een mooie wijn geschonken. We proeven de Murviedro uit 2014, Spanje. Dit is een blend van Tempranillo, Monastrell en Cabernet Sauvignon uit Valencia. De wijn beschikt over elegante aroma's van gekonfijte vruchten met tonen van vanille, tabac en cacao. Het is een intense, soepele en ronde wijn. Smeuïg met een aangename afdronk. Een perefcte match bij een hoofdgerecht als dit.

Ons dessert bestaat uit de componenten chocolade, framboos en rode biet. Het gerecht is al een schilderijtje opgemaakt, bijna te mooi om op te eten. De rode biet is duidelijk aanwezig, maar overheerst niet. De aardse tonen ervan zijn erg mooi in balans met het frisse zuurtje van het ijs, de toefjes van raspberry en het volle, romige van de chocolademousse. De cruble geeft het gerecht een mooi krokantje, waardoor zowel smaken als texturen prachtig in balans zijn. 

We kunnen niet anders dan concluderen dat Harbour Club een van de restaurants is waar je écht geweest moet zijn. Van een zeer prettige ambiance tot aan de heerlijkste gerechten en van vakkundig personeel tot aan de meest mooie wijnen: Harbour Club heeft het allemaal! Wij komen in ieder geval snel weer terug.