Foodblog: Barfood bij De Twee Heeren

De Twee Heeren is te vinden in de welbekende Platielstraat in het centrum van Maastricht. Je kunt hier al ruim 20 jaar elke dag terecht voor een goede borrel, heerlijke lunch en een volledig verzorgd diner. Van woensdag tot en met zaterdag is De Twee Heeren daarnaast tot in de late uurtjes geopend als uitgaanscafé. Op deze dagen staat er altijd een DJ voor je klaar om de lekkerste plaatjes te draaien. Tevens is er elke laatste vrijdag van de maand live muziek. Dit kan verschillen van een zanger of zangeres tot speciale muzikant. De Twee Heeren straalt diversiteit uit. Dat blijkt ook wel uit het feit dat iedereen, van jong tot oud, bij De Twee Heeren welkom is. Wij worden vandaag dan ook op gastvrije wijze ontvangen door barmanager Tim.

een combinatie van verschillende kleine gerechten

Om te beginnen presenteert Tim ons de menukaart. Hij raadt ons aan om een kijkje te nemen naar de barfood. Zoals zij het zelf omschrijven is barfood een combinatie van de woorden bar en food. Dit vertalen zij naar het genieten van een lekker drankje met daarbij een combinatie van verschillende kleine gerechten die perfect zijn om met twee of meerdere personen te delen. Zo kan iedereen alles proeven, maar toch eten waar hij of zij zin in heeft.

De Twee Heeren biedt een ruime keuze uit speciaalbieren en verschillende soorten rode, witte en rosé wijnen die perfect te combineren zijn met een van de barfood planken of de barfood gerechten die los te bestellen zijn. Onze keuze valt op de Me Gusta plank. Dit is een selectie van enkele gerechten die ook los te bestellen zijn op de kaart.


stuk voor stuk een smaaksensatie

De 'Me Gusta' is een goedgevulde tapasplank met daarop vloerdesembrood, huisgepaneerde calamari, huisgemaakte aioli, verse olijven, malse ossenhaasspiesjes, brood met olijfolie uit de oven omwikkeld met Serranoham, scampi’s in knoflook én krokante chorizokroketjes. De gerechten zijn stuk voor stuk  een smaaksensatie en we merken op dat alle gerechten op een unieke wijze bereid zijn.

Na de heerlijke tapasplank laat Tim ons nog een selectie van desserts proeven. De desserts die bij De Twee Heeren op de menukaart staan zijn los te bestellen, maar ook in een proeverij. Dit is een combinatie van twee desserts naar keuze. Wij krijgen een dessertproeverij met een combinatie van vier desserts. Hierop vinden wij de 'Upside Down Cheesecake' welke rijkelijk gevuld is met mango en passievrucht. De koek die zich bovenop de cheesecake bevindt zorgt voor een heerlijke crunch. 

ZO GOED, OM JE VINGERS BIJ AF TE LIKKEN

Het tweede dessert is de 'Bloody Pannacota', een pannacota aangevuld met een coulis van bloedsinaasappel, heerlijk fris! Het derde dessert is een 'Chocolate Brulee'. Het is een crème brulee van witte chocolade met daarbovenop bosbessensaus, weer eens wat anders dan we gewend zijn. Last but not least proeven we de tiramisu. Gemaakt met mascarpone crème en natuurlijk lange vingers. Zo goed, om je vingers bij af te likken!


alles gerelateerd aan eten wordt zo vers mogelijk opgediend

Terwijl wij nagenieten van al het lekkers vertelt Tim ons wat meer over De Twee Heeren. Het bedrijf wordt gerund door ongeveer vijftien personeelsleden welke allen affiniteit hebben met het werken met verse producten. Hier komen er geen eindproducten binnen, ze zorgen ervoor dat alles wat gerelateerd is aan eten zo vers mogelijk op wordt gediend aan de gasten.

In een stad met veel café's en restaurants waar vaak massaproductie is, zoals Tim het omschrijft, wil De Twee Heeren zichzelf uniek in de markt zetten door al hun producten zo vers mogelijk in te kopen en te bereiden. Ze hebben een vaste slagerij voor het vlees, voor het brood hun eigen verse bakker en voor alle vis gaan ze naar de visboer. Dit alles is zeker terug te proeven in alles wat er geserveerd wordt.


Kortom, lunchen of dineren bij De Twee Heeren is zeker een aanrader! Mocht jij lekker willen genieten van een lunch of diner met vers bereidde producten? Neem dan zeker even een kijkje bij op de website van De Twee Heeren.