Foodblog: Vijf gangen bij NOVO Dining
Gelegen op een unieke locatie aan de Wilhelminasingel bevindt zich NOVO Dining. Een prachtige zaak met een uniek, vernieuwend concept. Het professionele team verrast haar gasten met een wekelijks wisselend 5-gangen verrassingsmenu waarmee je meegenomen wordt op een culinaire wereldreis. Wij werden uitgenodigd door Rodny en Jareau om te komen genieten van een heerlijk 5-gangen diner met bijpassende wijnen.
win een cadeaubon t.w.v. 50 euro
Het is een heerlijke zomeravond wanneer wij gastvrij ontvangen worden door eigenaar Jareau die ons begeleidt naar een gezellige, ingedekte tafel aan het raam. We zijn na veel horen en zien over NOVO erg benieuwd wat ons vanavond te wachten staat. De sfeer en het enthousiasme van Jareau belooft in ieder geval veel goeds...
Perfect om een fijne avond als deze mee te beginnen.
Al snel wordt ons een heerlijke 'Liboll Extra Dry Vino Spumante' ingeschonken. Een heerlijk verfrissend en fruitig aperitief met hints van perzik en pittige salie. Perfect om een fijne avond als deze mee te beginnen. Bij dit aperitief worden twee verse broodjes met huisgemaakte uienjam geserveerd; heerlijk.
Terwijl wij wat bijkletsen en nagenieten van ons aperitief komt Jareau ons wat vertellen over de wijn die hij ons schenk. Dit is een yuzu Sake. Deze rijstwijn is zoet en fruitig en doet ons qua smaak een beetje denken aan Limoncello, maar dan milder.
De verschillende smaken en structuren zorgen voor een ware smaakexplosie in je mond
Nadat wij al wat genipt hebben van de Sake, worden onze Japans georienteerde voorgerechten geserveerd. Deze bestaan uit tataki van tonijn met gegrilde sesam, soba noodles met chanpon (citrus in soja azijn), een gel van yuzu en avocado, wakame en krokant gebakken rijst. Het gerecht is kleurrijk en duidelijk met veel liefde en zorg opgemaakt. De verschillende smaken en structuren zorgen voor een ware smaakexplosie in je mond, wauw!
Terwijl wij nagenieten van onze voorgerechten is het tijd voor de eerste tussengerechten welke geserveerd worden in grote bowls, heel uniek. Erbovenop ligt een langoustine en een gel van kalamansi (dit is een citrusvrucht). In de bowl vinden we huisgemaakte ravioli's welke gevuld zijn met scampi's. De ravioli's zijn overgoten met een kreeftensaus, venkel en knapperige bleekselderij. De presentatie van dit gerecht deed ons al smelten, maar de smaak is echt hemels! Ravioli zoals we het nog nooit eerder op hebben.
Is het een rosé of een witte wijn? Is hij droog, of toch zoet?
Na de heerlijke ravioli is het tijd voor de wijn bij het tweede tussengerecht. Bij deze wijn wordt ons een zintuig ontnomen; deze wordt namelijk geserveerd in zwarte wijnglazen welke ervoor zorgen dat ons zicht, onze smaak niet zal beïnvloeden. Deze ervaring is heel bijzonder. Het feit dat je niet ziet wat je drinkt, beïnvloedt een hoop meer dan je denkt. Is het een rosé of een witte wijn? Is hij droog, of toch zoet?
Jareau vertelt ons even later dat we een 'Masseria Pietrosa' drinken van de Verdeca druif uit Puglia. De wijn heeft tonen van ananas en mango en heeft een lichte houtlaag waar hij zijn kruidigheid aan dankt.
Bij zo'n mooi glas wijn hoort natuurlijk ook een mooi gerecht. Ons tweede tussengerecht is rogvleugel met een crème van gepofte pompoen, sugarsnaps, venkel, groene kruidenolie en een beurre blanc saus. Dit is voor ons de eerste keer dat we rogvleugel eten, maar we zijn blij verrast. De rogvleugel in combinatie met de knapperige sugarsnaps, romige pompoencremè en volle, lichtzure beurre blanc saus is goddelijk. Het valt ons op hoe goed alle gerechten op smaak zijn, dit bewijst wel weer de kundigheid van het keukenteam.
een vleugje kruidigheid in geur en smaak
De volgende begeleidende wijn is de Bodegas Tavera, Syrah en Tempranillo. Een verleidelijke Spaanse rode wijn met een houtrijping van zes maanden. De krachtige wijn heeft tonen van rood fruit en beschikt over een vleugje kruidigheid in geur en smaak.
Bij deze volle, krachtige wijn komt een krachtig hoofdgerecht; kangaroo met huisgemaakte tomatenjam, crème van zoete aardappel, groene asperges, gebrand mais en een saus van gerookte zwarte knoflook. Het vlees is vol van smaak en mooi rosé gegaard. Dit gerecht is een absolute aanrader voor alle vleesliefhebbers, de smaken en structuren zijn perfect op elkaar afgestemd.
Helaas is het alweer tijd voor onze laatste gang. Bij het dessert wordt een Muscato D'asti geserveerd. De wijn is zoet, heeft tonen van framboos en is door de vlierbloesem een beetje bloemig. De wijn heeft haar rosé kleurtje te danken aan de Primitivo druif. We zijn benieuwd naar het dessert...
een hemelse afsluiter van een diner om nooit te vergeten!
Wederom een schilderijtje en haast zonde om op te eten! Voor ons staat een crème van Guanaja chocolade (70% cacao uit Colombia), een pipetje gevuld met framboos Source, een gel van rood fruit, ijs van mascarpone, crisp van golden chocolade (gecarameliseerde witte chocolade) , een marshmallow van framboos, een biscuit van cacao én verse blauwe bessen en frambozen. Een lekkerder dessert dan deze habben we niet kunnen wensen. Zoet en zuur zijn perfect op elkaar afgestemd, een hemelse afsluiter van een diner om nooit te vergeten!
We hebben genoten van een avond vol gezellige mensen, gastvrij personeel en heerlijke gerechten. Stiekem vragen we ons wel een beetje af hoe NOVO zo'n culinair menu kan serveren voor maar €35!? Enfin, ons hoor je natuurlijk niet klagen. Wij zullen zeker héél snel weer terugkomen! Benieuwd geworden? Neem dan snel een kijkje op de website of reserveer direct via (0)43 204 11 69.